بهترین ابزارهای تبدیل متن به گفتار با هوش مصنوعی
نرمافزارها و سایتهای هوش مصنوعی این روزها خیلی پیشرفت کردن و هر طرف رو که نگاه میکنی، ابزار یا اپلیکیشنی که به AI مربوط باشه رو میبینید. برای کسایی که دنبال بهترین ابزارهای تبدیل متن به گفتار با هوش مصنوعی یا بالعکس هستن، سایتها و اپهای مختلفی توسعه داده شده که حتی چند شرکت معروف ایرانی هم در این زمینه فعالیت دارن. اگه شما هم دنبال برنامهای هستید که بتونه با استفاده از هوش مصنوعی، متن رو به گفتار تبدیل کنه، همراه سامانه محتوا با من باشید تا بهترین هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا در ایران و دنیا رو بهتون معرفی کنیم.
بهترین ابزارهای تبدیل متن به گفتار با هوش مصنوعی
در ادامه بهترین ابزارهای تبدیل متن به گفتار با هوش مصنوعی رو بهتون معرفی میکنیم. توجه داشته باشید که برخی از این برنامهها، از زبان فارسی پشتیبانی میکنن و برخی دیگه پشتیبانی نمیکنن و صرفاً بخاطر معروفیت بالایی که داشتن در فهرست ما قرار داده شدن.
اپلیکیشن Natural Reader – تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی رایگان
نرمافزار Natural Reader به لطف رابط کاربری آسان، یکی از بهترین تجربیات رایگان تبدیل متن به گفتار را به عنوان هوش مصنوعی رایگان ارائه میدهد. این نرمافزار حتی نسخههای آنلاین و دسکتاپ را نیز شامل میشود.
شما گزینهها و سفارشیسازیهای زیادی را در این برنامه پیدا خواهید کرد. اولین گزینه، بارگذاری اسناد در کتابخانهاش و خواندن آنها از آنجا است. این یک روش مرتب برای مدیریت چندین فایل محسوب میشود و تعداد فرمتهای فایل پشتیبانی شده بسیار قابل توجه محسوب میشود. همچنین قابلیت OCR وجود دارد که به شما امکان میدهد یک عکس یا اسکن متن را بارگذاری کرده و برنامه، آن را برای شما بخواند.
گزینه دوم به شکل یک نوار ابزار شناور است. در این حالت، شما میتوانید متن را در هر برنامهای هایلایت کرده و از کنترلهای نوار ابزار برای شروع و سفارشیسازی تبدیل متن به گفتار استفاده کنید. به زبان سادهتر، شما میتوانید به راحتی از این ویژگی در مرورگر وب، پردازشگر کلمات و مجموعهای از برنامههای دیگر استفاده کنید. همچنین یک افزونهی مرورگر وجود دارد که محتوای وب را به راحتی به گفتار تبدیل میکند. ابزار TTS به صورت رایگان در دسترس است، با سه ارتقا اضافی که ویژگیهای پیشرفتهتری را برای کاربران حرفهای ارائه میدهد.
سامانه محتوا با من
تبدیل صدا به متن یکی از نوآوریهای چشمگیر در دنیای فناوری اطلاعات است که به کاربران این امکان را میدهد تا به سادگی و سرعت، گفتار خود را به نگارش تبدیل کنند. این فرآیند با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته شناسایی صدا و یادگیری ماشین انجام میشود و به کاربران کمک میکند تا بدون نیاز به تایپ، افکار و ایدههای خود را ثبت کنند. این فناوری به ویژه در محیطهای شلوغ یا در شرایطی که دسترسی به صفحهکلید محدود است، کاربردی و کارآمد به نظر میرسد.
سامانههای محتوا با استفاده از این تکنولوژی میتوانند به کاربران تجربهای راحت و جذاب ارائه دهند. با قابلیت تشخیص لهجهها و اصطلاحات محلی، این سیستمها به تدریج در حال بهبود هستند و دقت بالاتری را در تبدیل گفتار به متن فراهم میآورند. به علاوه، استفاده از این ابزارها در زمینههای مختلف مانند نوشتن مقالات، تولید محتوا برای وبسایتها و حتی در جلسات کاری، به افزایش بهرهوری و تسهیل فرآیندهای ارتباطی کمک میکند. در نهایت، این فناوری نه تنها روشهای سنتی نگارش را تغییر میدهد، بلکه به ما این امکان را میدهد تا از وقت خود به بهترین نحو استفاده کنیم.
اپلیکیشن Balabolka – تبدیل متن به صدا با هوش مصنوعی آنلاین
چندین راه برای استفاده از نرمافزار رایگان تبدیل متن به گفتار بالابولکا وجود دارد. شما میتوانید متن را کپی و در برنامه پیست کنید، یا میتوانید تعدادی از فرمتهای فایل پشتیبانی شده (از جمله DOC، PDF و HTML) را به طور مستقیم در برنامه باز کنید.
از نظر خروجی، شما میتوانید از SAPI 4 با هشت صدای مختلف برای انتخاب، SAPI 5 با دو صدا، یا پلتفرم گفتار مایکروسافت استفاده کنید. هر مسیری که انتخاب کنید، میتوانید گفتار، تن و بلندی پخش را تنظیم کرده تا صدای سفارشی ایجاد کنید.
علاوه بر خواندن کلمات به صورت بلند، این نرمافزار رایگان تبدیل متن به گفتار میتواند روایتها را به عنوان فایلهای صوتی در انواع فرمتها از جمله MP3 و WAV ذخیره کند. برای اسناد طولانی، میتوانید نشانهگذاری ایجاد کنید تا به راحتی به یک مکان خاص برگردید و ابزارهای عالی در دسترس هستند تا به شما کمک کنند تلفظ کلمات را به سلیقه خود سفارشی کنید.
یکی از معروفترین سرویسهای ایرانی تبدیل متن به گفتار، سرویس آواشو هست که به طور اختصاصی برای افراد و سازمانهای حرفهای توسعه داده شده. این سیستم به شکل یه اپلیکیشن یا برنامه اختصاصی برای اهداف مختلف توسعه داده شده که افراد میتونن با توجه به کسب و کاری که دارن، اون رو خریداری کرده و فقط روی یه سیستم ازش استفاده کنن.
آواشو از الگوریتمهای پیچیده زبانی و دایره لغات گستردهای بهره میبره که باعث شده گفتاری روان و طبیعی برای خوانش متنها در اختیار شما قرار بده. این سرویس به دستیار صوتی هوشمند مجهز شده، گویندههای متنوع زن و مرد رو در خود جای داده و به راحتی میتونید فایلهای متنی PDF یا فرمتهای دیگه رو بهش بدید و در نهایت فایل صوتی دریافت کنید. دایره واژگان بیش از 300 هزار کلمه، خوانش و پردازش سریع و روان با رعایت مکثهای اصولی، خوانش متنهای رسمی و عامیانه و یادگیری واژگان جدید، فقط بخشی از قابلیتهای این سیستم ایرانیه.
ویرا (ایرانی)
یکی دیگه از اپلیکیشنهای هوش مصنوعی ایرانی که قطعاً با نصبش روی گوشیتون حسابی ازش لذت میبرید، سوپر اپلیکیشن هوش مصنوعی ویرا هست. این برنامه علاوه بر تبدیل متن به گفتار، قابلیتهای دیگهای مثل تولید تصویر از متن، تبدیل گفتار به متن، تغییر صدا، ربات چت و ویرایش تصویر داره. نکته جالب درباره بخش تغییر صدای این اپلیکیشن اینه که صدای افراد مشهوری مثل عادل فردوسی پور، اکبر عبدی، پیمان یوسفی، جواد خیابانی، جواد عزتی، گرشا رضایی و خیلی از هنرمندان معروف رو در خودش داره.
همچنین میتونید از ربات چت ویرا برای پاسخ به سوالهایی که دارید استفاده کنید. از قابلیت تبدیل متن به صدای این اپلیکیشن که استفاده کنید فقط دو حالت صدای مرد و زن رو در اختیار شما قرار میده. گرچه کیفیت صدا و پردازش واژگان این اپلیکیشن در حد قابل قبولیه و سرعت پردازش متن واقعاً خوبه ولی هنوز خیلی راه برای پیشرفت این برنامه وجود داره تا به نقطه ایدهآل و بدون عیب و ایراد برسه.
Speechify
Speechify یکی از محبوبترین ابزارها برای تبدیل متن به گفتار از طریق هوش مصنوعی است، ابزاری که میتواند صداها را با بهترین کیفیت و کاملا شبیه صدای واقعی انسان تولید کند. با این پلتفرم پیشرفته میتوانید تمام فایلهای pdf، اسناد، ایمیلها و کتابهای الکترونیکی را به صدا تبدیل کنید. یکی از بهترین ویژگیهای این پلتفرم، افزایش سرعت فایل صوتی است. شما میتوانید سرعت پخش فایلهای صوتی را در این هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا تا ۵/۴ برابر افزایش دهید.
Speechify با بیش از ۱۵ زبان و بیش از ۵۰ صدا، متن شما را به گفتار تبدیل میکند. اگر شما هم به عنوان یک مربی یا دانشآموز به دنبال هوش مصنوعی برای خواندن از روی متنهای مختلف هستید، Speechify یکی از بهترین گزینههاست و با آپلود فایل، متن را برای شما میخواند. همچنین به عنوان یک مربی میتوانید از والدین بخواهید که با افزایش و کاهش سرعت صدا، مهارت شنیداری کودکان خود را در هر زبانی تقویت کنند.
Resemble.AI
ابزار Resemble.AI یکی از جالبترین ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل متن به صدا است که صدایی واقعی و کاملا شبیه انسان تولید میکند. این هوش مصنوعی علاوه بر تبدیل متن به صدا، تبدیل صدا به صدا، دوبله زبان و ویرایش صوتی را هم انجام میدهد. Resemble.AI بهترین ابزار برای کسانی است که صداهایی با کیفیت بالا و سفارشیسازیشده میخواهند. این هوش مصنوعی از بیشتر از ۶۰ زبان برای تولید صداهای مورد نیاز شما پشتیبانی میکند.
ElevenLabs
رابط کاربری آسانی دارد. شما میتوانید متن مورد نظر خود را با بیش از ۲۹ زبان و صداهایی با احساسات مختلف به صدا تبدیل کنید. هنگام انتخاب خواننده متن میتوانید قالب محتوایی خود را هم در نظر بگیرید. این هوش مصنوعی علاوه بر تبدیل نوشتهها به صدا، قابلیت شبیهسازی صدا را هم دارد. پس با آپلود صدای کوتاهی از خودتان، صدای هر فایل صوتی را به صدای خود تغییر دهید.
Listnr
یکی دیگه از برنامههای تبدیل متن به صدا که به طور ویژه روی لهجهها تمرکز کرده، برنامه Listnr هست. این برنامه گرچه هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه اما بیش از 140 زبان رو پوشش میده و برای هر زبان طیف گستردهای از لهجهها رو داره؛ مثلاً برای زبان انگلیسی بیش از 34 لهجه، برای زبان آلمانی 12 لهجه، برای ترکی 10 لهجه و همینطور برای زبانهای مختلف روی لهجهها کار کرده.
این برنامه از الگوریتم هوش مصنوعی قدرتمندی استفاده میکنه که میتونه متنها رو با توجه به حسی که دارن، به گفتار تبدیل کنه. صدای افراد مشهور و بازیگرهای هالیوودی در این برنامه شبیهسازی شده تا افراد با توجه به نوع پروژه، بهترین صدا رو انتخاب کنن. این برنامه هم قابلیت شخصیسازی داره و میتونید سرعت گفتار متن، تن صدا و پارامترهای مختلف رو تغییر بدید. اگه از زبان فارسی و لهجههای مختلف موجود در ایران هم پشتیبانی کنه، میتونه یکی از بهترین برنامهها برای کسایی باشه که توی ایران تولید محتوای صوتی و تصویری دارن.
Deepbrain AI
پلتفرم Deepbrain AI میتونه به عنوان اپلیکیشن مخصوص تبدیل متن به صدا و حتی متن به ویدیو مورد استفاده قرار بگیره. این پلتفرم، قابلیتهای مختلفی داره که بخش زیادی از اونها به خرید اشتراک ماهانه یا سالانه نیاز داره. میتونید متن خاصی رو در وبسایت Deepbrain AI قرار بدید و ازش بخواید که اونو به ویدیو یا گفتار تلدیل کنه. در واقع این برنامه، برای تولید محتوای صوتی و تصویری به صورت همزمان قابل استفادهست و از بیش از 100 زبان مختلف با لهجههاشون پشتیبانی میکنه.
لازم به ذکره که Deepbrain AI هنوز از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه. با استفاده از قابلیت تبدیل متن به ویدیوی این برنامه میتوانید حتی پارامترهایی مثل حرکات بدن، پسزمینه، موسیقی متن و حالت چهره افراد رو هم مشخص کنید و در نهایت یه ویدیوی شسته رفته با متنی که شما بهش دادید دریافت کنید. خیلی از شرکتها و برندهای معروف دنیا از Lennovo و پاناسونیک گرفته تا NEC و اینتل از این برنامه برای تولید محتوای صوتی و تصویری استفاده میکنن.
مزایا و معایب استفاده از ابزارهای AI برای تبدیل متن به صدا
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تبدیل متن به صدا مزایا و معایب خاص خود را دارد:
مزایا استفاده از ابزارهای تبدیل متن به صدا
مزایای استفاده از ابزارهای AI برای تبدیل متن به صدا عبارتاند از:
- صرفهجویی در زمان: این ابزارها به کاربران کمک میکنند تا بهسرعت متون خود را به صوت تبدیل و زمان کمتری را صرف خواندن کنند. این مزیت در مواقعی که زمان محدود است، بسیار مفید است. مثلا، در محیطهای کاری که سرعت عمل اهمیت دارد، این ابزارها میتوانند بهطور قابل توجهی کارایی را افزایش دهند.
- دسترسی به صداهای طبیعی: بسیاری از این ابزارها به کاربران این امکان را میدهند که از صداهای طبیعی و انسانی استفاده کنند که تجربه شنیداری بهتری را فراهم میکند. این ویژگی برای تولید محتوای آموزشی و تبلیغاتی اهمیت دارد. استفاده از صداهای طبیعی میتواند به جذب بیشتر مخاطب کمک کند.
- قابلیت شخصیسازی صدا: کاربران میتوانند لحن، سرعت و حتی احساسات صدا را تنظیم کنند تا به نتیجه مطلوب دست یابند. این قابلیت به کاربران کمک میکند که صدای مناسب با محتوای خود را انتخاب کنند و تجربه کاربری بهتری داشته باشند.
- افزایش دسترسی: بهترین ابزار تبدیل متن به صدا میتواند به افرادی که دارای مشکلات بینایی هستند یا نمیتوانند به راحتی متن را بخوانند، کمک کند تا به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. این مزیت موجب افزایش دسترسی میشود.
معایب استفاده از ابزارهای تبدیل متن به گفتار با هوش مصنوعی
از معایب استفاده از ابزارهای AI برای تبدیل متن به صدا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینههای بالا در برخی ابزارها: برخی از ابزارهای پیشرفته نیاز به پرداخت هزینه دارند که ممکن است برای برخی کاربران مشکلساز باشد. این هزینهها میتواند برای کسبوکارهای کوچک و تازهکار یک چالش باشد. همچنین، برخی از ابزارها ممکن است هزینههای پنهانی داشته باشند که باید قبل از انتخاب آنها را در نظر بگیرید.
- نیاز به اینترنت برای برخی خدمات: برخی از این ابزارها برای کار کردن نیاز به اتصال اینترنت دارند که میتواند محدودیتهایی ایجاد کند. این امر میتواند برای کاربرانی که در مناطق با اتصال اینترنت ضعیف زندگی میکنند، چالشبرانگیز باشد. همچنین، در مواقعی که اینترنت قطع است، کاربران نمیتوانند از این ابزارها استفاده کنند.
- محدودیت در زبانهای پشتیبانی شده: برخی ابزارها ممکن است از زبانهای خاصی پشتیبانی نکنند. بنابراین، قبل از انتخاب ابزار، باید از پشتیبانی زبان مورد نظر اطمینان حاصل کنید.